Algemene zorgvisie

‘Dynamisme, creativiteit, respect en empathie’

Mariatroon is een open huis met christelijke inspiratie, waar we vanuit een liefdevolle grondhouding naar de mensen kijken.

We leveren maximale inspanningen om de persoonlijke behoeften van de bewoners in te vullen en hun keuzevrijheid te respecteren.

We werken als mens, met mensen en onder mensen op een manier die getuigt van dynamisme, creativiteit, respect en empathie.

Het welzijn van de zorgvrager staat centraal. Onze bewoners kunnen rekenen op een warme, solide en rechtvaardige zorg met aandacht voor harmonie, wensen en behoeften. We staan voor duidelijke en transparante afspraken met inspraak en openheid voor verandering.

Lees meer
Woonzorgcentrum Mariatroon zorgvisie

Teams in drive!

Deze doelstellingen verwezenlijken we met professionele deskundigen. Hun opdracht is “er zijn als mens”. Dit vertaalt zich in diepmenselijke waarden als respect, empathie, barmhartigheid, begrip, geduld en vriendelijkheid. Alle medewerkers ondersteunen elkaar vanuit hun eigen deskundigheid. Ze vullen elkaar aan en werken samen aan dezelfde doelstellingen.

‘Beleef het hier zoals thuis’

Je vertrouwde thuis is moeilijk te vervangen, maar we bieden je graag een omgeving waarin je verder kan leven zoals je dat thuis gewoon was en waar je familie en vrienden zich welkom voelen. Zo veel mogelijk zoals thuis dus, maar dan met alle comfort en gemoedsrust die onze organisatie je kan bieden. Een gezellige woonomgeving, de privacy van je eigen kamer of appartement, alles netjes onderhouden en altijd iemand in de buurt die voor jou kan zorgen … dat maakt het verschil.

Belangrijke waarden in onze zorg … CAVA

Comfort

… waarbij de toestand van de mens als aangenaam wordt ervaren; een staat van welzijn. Het is een van de bouwstenen van het begrip van kwaliteit van leven

Afspraken

… die zich vertalen in een transparant beleid en een duidelijke communicatie tussen bewoner, familie en medewerkers

Verbondenheid

… geeft het gevoel erbij te horen. Je voelt je gezien en gewaardeerd

Autonomie

… door voortdurend te streven naar nieuwe ideeën, diensten en processen waar iedereen maximaal in zijn kracht wordt gezet